Uw medische gegevens thuis bekijken

Uw medische gegevens thuis bekijken

Uw medische gegevens thuis bekijken. Hoe doet u dat?

Bent u bij de huisarts geweest? Uw huisarts zet uw medische gegevens in zijn computer in uw medische dossier.

Bijvoorbeeld:

  • het advies van de huisarts
  • de uitslagen van onderzoek
  • de lijst met uw medicijnen

Op uw eigen telefoon of computer kunt u thuis deze gegevens over uw gezondheid zien. U heeft dan meer informatie om samen met ons te praten over uw gezondheid en om een keuze te maken over uw behandeling.

Wilt u de gegevens over uw gezondheid bekijken?  In dit bericht leggen we uit hoe u dat veilig kunt doen.

Hoe log ik in?

De eerste keer dient u zich hiervoor  aan te melden bij de assistente. Wij hebben namelijk uw emailadres en mobiel telefoonnummer nodig.

Na aanmelding kunt u  inloggen op onze website: huisartsenstein.nl, waarna u kunt inloggen met uw emailadres en wachtwoord. Daarna ontvangt u per sms op uw mobiele telefoon een code, waarmee u kunt inloggen op ons patiënten portaal: webapp.

Zijn uw gegevens veilig?

Alleen de huisarts en de medewerkers van de huisartsenpraktijk en uzelf kunnen uw gegevens zien. Uw gegevens zijn veilig en andere mensen kunnen ze niet zien. U ziet uw medische gegevens nadat u veilig inlogt. Pas op met het geven van uw gegevens aan anderen

U kunt uw medisch dossier aan anderen laten zien. Bijvoorbeeld aan een familielid of aan een goede vriend die u helpt met de zorg voor uw gezondheid. Bedenk eerst of u het goed vindt dat iemand anders uw gegevens ziet. Geef nooit zomaar uw gegevens.

Soms vragen verzekeraars, gemeenten of een andere bedrijf om informatie over uw gezondheid. Vaak bent u niet verplicht om die gegevens te geven. In sommige gevallen kan het zijn dat u de gegevens wel wilt geven. Geef dan nooit uw hele medisch dossier en geef alleen de gegevens die nodig zijn.. Twijfelt u over het geven van uw medische gegevens aan iemand? Bespreek dit dan met uw huisarts of de assistente. Zij kunnen u helpen.

Uw gegevens zijn persoonlijk. Geef uw inlogcodes nooit aan anderen.

Meer informatie kunt u vinden op de website van OPEN: https://open-eerstelijn.nl/ik-ben/patient/

Meer uitleg en instructie over het gebruik van de webapp kunt u vinden door te klikken op de volgende link: https://praktijk.nl/webapp/

Heeft u hulp nodig bij het aanmelden? Neem dan telefonisch contact met ons op tussen 12.00 en 13.00 uur of tussen 15.00 en 16.00 uur: telefoonnummer 046-4331212.

 Translate »
Call Now Button